Als jij een telefoonreparatie uit wilt laten voeren, dan geef je je dierbare toestel niet zomaar aan iedereen. Uiteraard wil je deze zo snel mogelijk weer terug hebben en je wilt niet dat je telefoon er in kwaliteit op achteruit gaat nadat deze is gerepareerd. Ook al wil je alles zo snel mogelijk in gang zetten en van je probleem af zijn, het is wel verstandig om even goed stil te staan bij de specialist die je uitkiest. Je bekijkt altijd verschillende bedrijven die deze diensten uitvoeren en maakt dan een vergelijking. Een goede specialist voor jouw telefoonreparatie voldoet dan aan de onderstaande kenmerken.

Kies een geautoriseerde specialist voor telefoonreparatie

Als jij een duur toestel hebt van hoge kwaliteit, dan wil je niet dat iedereen daar zomaar aan sleutelt. Het liefste heb je een reparateur die de originele onderdelen van jouw telefoon merk op voorraad heeft en die zich in jouw toestel heeft gespecialiseerd. Een goede manier om daar zeker van te zijn is om een specialist te kiezen die door jouw merk geautoriseerd is. Apple wijst bijvoorbeeld specifiek Apple Authorised Service Providers aan. Dit zijn specialisten die aan de strenge eisen van Apple voldoen en die erkend zijn door Apple om de reparatie uit te voeren. Je weet dan zeker dat je telefoonreparatie wordt uitgevoerd door iemand die kennis heeft van je toestel en die daar originele onderdelen voor gebruikt.

Uitstekende klantenservice

Een goede specialist begrijpt hoe vervelend het is om even geen telefoon te hebben en zal er dus alles aan doen jouw telefoon zo snel mogelijk te repareren. Om jou verder zo goed mogelijk te helpen, bieden ze ook een uitstekende klantenservice aan. Je kunt bij je telefoonreparatie dan dus ook de volgende diensten verwachten:

  • De specialist kan indien gewenst kosteloos je telefoon bij je ophalen en na de telefoonreparatie weer terugbrengen. Je geeft zelf aan welke adressen je daarvoor wilt gebruiken.
  • Een vakkundige reparateur zal eerst een diagnose uitvoeren en aan de hand daarvan een offerte maken. Daarin wordt ook aangegeven of er extra onderdelen besteld moeten worden. Alleen als jij de offerte goedkeurt voeren ze de telefoonreparatie uit.
  • Telefoons worden veel aangeraakt en kunnen dus ook virussen overdragen. Let erop dat jouw specialist bepaalde veiligheidsregels hanteert met betrekking tot Covid, omdat zij dagelijks met tientallen telefoons in aanraking komen. Let erop dat er bijvoorbeeld een contactloze overdracht is en dat jouw telefoon volledig gedesinfecteerd wordtvoordat je deze terug krijgt.

MicroFix: Apple erkend serviceprovider.

Keurmerken, certificeringen en klantenrecensies

Als laatste is het nooit verkeerd om te controleren of de specialist een keurmerk of keurmerken mag voeren en of deze bepaalde certificeringen heeft gehaald. Dan weet je dat de kwaliteit en kennis ook door onafhankelijke partijen wordt onderkend. Klantenrecensies zijn ook erg leerzaam, omdat je daaruit kunt opmaken hoe het is om met deze specialist te werken. Heb je dit alles gecontroleerd en goedgekeurd, dan vind je vast een betrouwbare reparateur en is deze kwalitatief genoeg voor jouw telefoonreparatie.

Categorieën: Tech & Tools

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *