Het is een cliché dat geen enkele ondernemer zal ontkennen. Als zelfstandige heb je pakken werk en dan komt daar nog een heel wat administratie bij. Van boekhouden tot het versturen van facturen, het aangeven van btw en meer. Zaken die je liever niet zelf doet. Dan maar een administratief medewerker aannemen of een extern bedrijf zoeken die deze taken voor je overneemt.

Meer tijd om je te focussen op kernzaken

Als ondernemer is boekhouden of administratie niet noodzakelijk je sterkste kant. Het liefst doe je dus wat je het best in bent: ondernemen. Door bijvoorbeeld een extern administratiekantoor in Meppel in te schakelen heb je zelf meer tijd over om je te richten op wat belangrijk is in je onderneming. Of het nu verkopen is of netwerken of je richten op de groei van je bedrijf.

Het voorkomt problemen

Ondernemers die de administratie zelf doen stellen vaak alles uit tot wanneer de deadline nadert. Door te kiezen voor een extern administratiebedrijf worden je administratieve taken ruim op tijd afgewerkt. Dat zorgt er niet alleen voor dat je niet te maken krijgt met boetes, maar ook wanneer de cijfers minder worden wordt je op tijd op de hoogte gebracht hiervan. Dit laat je toe hier iets aan te doen voor het probleem te groot wordt.

Nooit teveel personeel

Misschien heb je wel administratief werk maar niet genoeg om fulltime een medewerker aan te nemen. Aanwerven van personeel komt ook met extra kosten. Door te kiezen voor extern administratiebedrijf betaal je enkel voor het werk dat er wordt geleverd. Hierdoor heb je nooit teveel personeel in je bedrijf.

Je krijgt deskundig advies

Een administratief medewerker is niet alleen gespecialiseerd in het uitvoeren van administratieve taken, maar hij kan je ook voorzien van deskundig advies voor je onderneming. Werk je met een extern kantoor, dan kan je rekenen op het professioneel advies van een heel team.

Spaar kosten van een boekhouder uit

Ook kleine ondernemingen die enkel maar een boekhouder nodig hebben voor het invullen van de belastingaangifte kunnen baat hebben met een administratiekantoor. Boekhouders kunnen erg duur zijn. Zeker bij een boekhoudkantoor. Beter reken je op de diensten van een extern administratiekantoor. 

Categorieën: Overige

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *