Als ondernemer kan er soms een kans op je pad komen die je niet kan laten schieten. Wanneer je eigen vermogen dan niet toereikend is, kan je zakelijk gaan lenen. Hierbij is het belangrijk dat je je van enkele zaken bewust bent. Daarover lees je in deze blog meer. 

Weet je het zeker?

Voordat je een lening afsluit, is het verstandig om te overwegen of je hem wel écht nodig hebt. Er komen namelijk een heleboel verplichtingen kijken bij het lenen van geld. Wanneer je niet kunt aflossen, kan er een beroep worden gedaan op je privévermogen en daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Kijk dus eerst of je eigen vermogen, bijvoorbeeld je spaargeld niet toereikend is om je grote ondernemersdroom te kunnen financieren. Daarnaast kan je in je omgeving nagaan of je privé geld kan lenen, want waarschijnlijk zijn de voorwaarden die hierbij komen kijken een stuk gunstiger. Uiteraard is het wel belangrijk dat je hier onderling goede afspraken over maakt.

Vereisten van de lener

Als zakelijke lener dien je te voldoen aan een aantal criteria. Zo dien je bijvoorbeeld ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel en een zakelijke bankrekening hebben. Ook dien je geen achterstandscodering te hebben bij het Bureau Krediet registratie. Ook kan het mogelijk zijn dat de verstrekker vraagt naar bankafschriften, belastingaangifte of je jaarcijfers, dus zorg ervoor dat je je financiën op orde hebt.

Kies de juiste verstrekker

Het afbetalen van de lening zal waarschijnlijk niet snel gedaan zijn. Daarom zal je gedurende langere tijd te maken moeten hebben met de partij waarbij je geld leent en is het belangrijk dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden. Instanties die zakelijke leningen verstrekken kunnen enorm van elkaar verschillen in termen van bijvoorbeeld rente, voorwaarden en service. Daarom is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen precies zijn. Op basis hiervan kan je kijken welke verstrekker het beste aansluit op jouw behoeften.

Categorieën: Zelf ondernemen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *