Veel mensen hebben er wel eens iets over gehoord of gelezen, maar weten niet precies hoe de vork in de steel zit. Daarom zullen we vandaag toelichten wat een verkoopaccount is, wanneer het interessant kan zijn om het te verkopen en waar je op moet letten.

Wat is een verkoopaccount?

Een verkoopaccount bij bol.com en/of Amazon is eigenlijk niets anders dan een mogelijkheid om een groot publiek te bereiken met producten die jij wilt verkopen. Je maakt bij de webshop een verkoopaccount aan, waarna je jouw producten online kunt zetten. 

Vaak hebben mensen met een verkoopaccount ook een eigen webshop. Door gebruik te maken van een verkoopaccount bij Bol.com of Amazon ben je echter goed zichtbaar en hebben potentiële klanten wellicht meer vertrouwen in je dan via jouw eigen webshop. 

Daarnaast is het mogelijk dat je producten via dropshipping verstuurd worden vanuit het magazijn van Bol.com of Amazon. Dat betekent dat je alleen daar de voorraad op peil moet houden, maar geen werk meer hebt van iedere individuele bestelling.

Tip: Kan ik mijn bol verkoopaccount verkopen en hoe pak ik dit concreet aan?

Wanneer is het zinvol om een verkoopaccount te verkopen?

Een verkoopaccount dat je net aangemaakt hebt is niet interessant om te verkopen. Immers, er is nog weinig tot geen verkoop geweest. Als je echter goed aan de weg timmert kun je een flinke omzet bereiken. Op dat moment kan het financieel heel interessant zijn om je verkoopaccount te verhandelen voor een goede prijs. 

Waar moet je om denken bij het verkopen van een verkoopaccount?

Voordat je een verkoopaccount kunt verkopen zul je eerst toestemming moeten vragen aan Amazon of Bol.com. Pas als zij deze schriftelijk geven is het mogelijk om de bedrijfsnaam en het KVK-nummer op het verkoopaccount te veranderen. 

Het is ook mogelijk om een aandelentransactie te doen, waardoor de gegevens bij Bol.com hetzelfde blijven. Deze optie geeft meer zekerheid en is minder complex dan toestemming vragen voor bovengenoemde veranderingen. Wel is het goed om te weten dat het e-mailadres op een verkoopaccount niet kan worden aangepast. 

Een ander punt van aandacht is de betalingen, die pas drie weken na het plaatsen van een bestelling worden uitgekeerd. Dit moeten koper en verkoper onderling regelen.

Tip: Webshop Verkopen: zó doe je dat samen met ons!

Conclusie

Als je een goedlopend verkoopaccount bij Bol.com of Amazon hebt kan het financieel zeer aantrekkelijk zijn om te verkopen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om te voorkomen dat de verkoop tot problemen leidt bij de overname. Vraag liever eerst toestemming en biedt de koper alleen een contract aan waarbij de verkoop onder voorbehoud van deze toestemming is. Zo weet je zeker dat de gewenste verkoop geen problemen oplevert.

Categorieën: Overige

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *