Elk café, een restaurant of hotel heeft er minstens één nodig: een kassa. Als klant denk je er niet over na, het betalen bij de kassa. Maar al ben je eigenaar van een horecagelegenheid is het belangrijk dat de kassa het goed doet. Dit hangt allemaal af van het kassasysteem. Maar hoe kies je een systeem en waar moet je op letten?

Wat doet een kassasysteem?

Laten we bij het begin beginnen, want wat doet dat systeem nou eigenlijk en is het wel echt nodig? Een kassasysteem maakt het betalen voor klanten sneller en het werken voor werknemers makkelijker. Daarnaast kan een systeem allerlei extra functies bevatten, waarmee bijvoorbeeld verkoopcijfers, winsten en andere data kunnen worden opgeslagen en geanalyseerd. 

Waarom is een kassasysteem nodig?

Een kassasysteem is nodig om betalingen te doen, wat uiteindelijk het belangrijkste is. Daarnaast heeft er nog vele andere voordelen. Zo kunnen klanten sneller doorstromen en medewerkers prettiger werken, wat de natuurlijk de efficiëntie verhoogt. Daarnaast kan het handig zijn om goed inzicht te hebben in bepaalde gegevens die je in de toekomst kun gebruiken om betere keuzes te maken.

Waar moet een goed kassasysteem aan voldoen?

Personeelsvriendelijk

Het personeel zijn uiteindelijk degene die het systeem gebruiken. Het is daarom belangrijk dat zij dit ook goed kunnen. Hoewel veel functies misschien aantrekkelijk zijn, gaat dit wel ten koste van de snelheid en het overzicht van het personeel.

Let dus bij het kiezen voor een kassasysteem horeca dat er een duidelijk interface is, bijvoorbeeld met grote teksten en symbolen. Daarbij is niets zo vervelend als een traag systeem, ga dus eerder voor snelheid dan voor extra functies. Als laatste moet het systeem makkelijk te leren zijn, niet alle medewerkers werken fulltime, ook voor hen moet het dus snel onder de knie te krijgen zijn.

De klant is koning

Een kassa die vaak hapert, uitvalt of andere problemen heeft kan fataal zijn voor je zaak. Geen enkele klant houdt van lang wachten op een kassa die niet functioneert. Verzeker jezelf en je klanten er dus van dat het systeem van kwaliteit is. Voorkom problemen liever dan dat je ze oplost.

Extra functies

Moderne POS systemen voor de horeca kunnen allerlei extra functies hebben. Van het opslaan van verkoopcijfers tot het bijwerken van voorraden. Ook bieden veel kassasystemen de mogelijkheid om direct gekoppeld te worden aan boekhoudsoftware. Dit scheelt een hoop werk en tijd in de toekomst!

Categorieën: Overige

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *