ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP systeem is dus een systeem waarin alle processen van alle afdelingen van je bedrijf samenkomen en gepland worden. Alles wat geautomatiseerd kan worden voer je in het ERP systeem in. Zo kunnen je medewerkers zich helemaal bezighouden met echt belangrijke taken. Tijdrovende administratieve taken behoren tot het verleden. Ga op zoek naar een degelijk ERP systeem, zoals het ERP van AFAS.

Alle afdelingen werken samen

Het grote voordeel van een ERP systeem is dat de diverse afdelingen van je bedrijf beter met elkaar zullen samenwerken. Het systeem creëert meer verbondenheid. Afdelingen zijn niet langer eilanden, maar weten precies van elkaar wat er speelt. Alle gegevens worden centraal ingevoerd waardoor iedereen steeds op de hoogte is van de meest recente cijfers. Je kan makkelijk bekijken hoe een andere afdeling ervoor staat. Binnen een paar muisklikken ben je helemaal op de hoogte van wat er speelt.

Bespaar tijd

Door gebruik te maken van een ERP systeem bespaar je kostbare tijd. Tijd die je weer aan de kerntaken van je bedrijf kan besteden. Data hoeft nog maar op een plek te worden ingevoerd, om vervolgens op meerdere plekken terecht te komen. Je voorkomt dat verschillende afdelingen dezelfde cijfers keer op keer moeten invoeren. Door de processen aan elkaar te koppelen gebeurt dit automatisch. Geen dubbel werk meer dus!

Een database voor alles

Een ERP systeem maakt gebruik van een database waarin alle bedrijfsprocessen worden ondergebracht. De hr afdeling werkt niet langer met een ander systeem dan de afdeling boekhouding. Dit zorgt ervoor dat alle informatie centraal te vinden is en werknemers nog maar een inlogcode nodig hebben. Ook hoeven aparte systemen niet meer aan elkaar gekoppeld worden. Je bedrijf wordt een overzichtelijke en geoliede machine met dit systeem.

Categorieën: Tech & Tools

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *